Ділова мова 207 09 Apr, 2021

Скільки грошей може заробити українець в Німеччині

Німецька мова  - офіційна мова Німеччини, Австрії, Ліхтенштейну, одна з офіційних мов Швейцарії, Люксембурга і Бельгії. Німеччина - одна з найбільш розвинених країн у світі з щонайпотужнішою економікою - користується великою популярністю серед тих, хто шукає можливості для самореалізації і прагне побудувати успішну кар'єру. Кар'єристи ще зі школи продумують усі тонкощі, вибирають, де б пройти практику і які іспити здати, щоб в подальшому бути успішнішими своїх однокласників. Спробуємо розібратися, хто ж знаходиться на верхівці зарплатових сходів, які найпопулярніші професії в 2020 році і на яку заробітну плату можна розраховувати в німецькомовних країнах. Спочатку поговорим про тих, хто знає нінецьку на мінімальному рінві, а далі про роботу за фохом зі знанням німецької. 

Робота в Німеччині для українців без знання мови доступна переважно у сфері обслуговування, сільського господарства, готельного бізнесу, будівництва, медицини (догляд за літніми людьми). Назвемо 5 найбільш популярних професій для чоловіків і жінок:

- різноробочі (1200-1900 євро в місяць);

- офіціанти (660 євро);

- доглядальниця (700-1000 євро);

- фахівці з клінінгу (500 євро);

- будівельники (1500-2500 євро). 

Для медсестер зарплатня становить 1800-2800 евро, і потрібно знати німецьку на рівні А2 (для цього достатньо 3-4 місяці вивчення німецької з нуля). Щоб працювати за фахом, Вам знадобиться здати екзамен і підтвердити досить високий рівень своєї німецької. 

Лікарі

Професія лікаря удостоїлася лаврів найвисокооплачуванішої в Німеччині. На сьогодні німецькі доктори заробляють від 3000 до 8000 євро в місяць. Зарплата лікарів в приватних клініках і приватних лікарських практиках, як правило, вище, ніж в державних установах. Найбільш престижнішими і високооплачуваними є посади головного лікаря, стоматолога, анестезіолога, хірурга. Молоді ж лікарі, недавні випускники медичних внз, асистенти, лікарі загальної практики, окулісти і лори отримують менше - сьогодні вони можуть розраховувати на стартовий дохід в 3600 євро в місяць до вирахування податків, страховок і тд. Чергування, робота понад норму оплачується окремо - приблизно 160-300 євро за вихід залежно від конкретної медичної установи. З кожним роком все більше іноземців прагне влаштуватися на роботу в хорошу німецьку клініку. Однією з основних умов для цього є наявність диплому про повну вищу медичну освіту, проходження інтернатури або ординатура і обов'язковою умовою для іноземців є знання німецької мови, причому його рівень має бути не нижчий В2.

IT- фахівці

Сфера інформаційних технологій дуже швидко розвивається. Висококваліфіковані фахівці в німецькомовних країнах затребувані як на підприємствах, так і в державній і соціальній сферах, в оснащених сучасною технікою лікарнях, на кафедрах в університетах. Професія програміста вважається дефіцитною. Компанії пропонують вигідні умови роботи і привабливі зарплати. Провідні IT- консультанти заробляють до 100.000 євро в рік (брутто, тобто без вирахування податків, страховок, пенсійних і інших внесків), провідні програмісти і IT- інженери - близько 64.000 євро в рік, а керівники великих IT- проектів отримують до 133.000 євро в рік.

Інженери

Робота інженера дуже цінується, а умови роботи для них одні з кращих. Нині на ринку праці є 25 000 вакансій для інженерів в області машино- і автомобілебудування і більше 13 000 вакансій для інженерів-енергетиків і електротехніків. При чому з кожним роком попит на представників цієї професії росте. Зарплата молодих інженерів в перші роки складає від 35 000 - 45 000 євро в рік, оплата праці досвідчених фахівців досягає 50 000 - 70 000 євро в рік.

Юристи

Для тих, хто хотів би отримати посаду юриста в Німеччині, є два шляхи: стати учасником програми обміну або ж отримати повноцінну вищу юридичну освіту в одному з німецьких університетів. Проте працювати суддею або нотаріусом навіть з німецьким дипломом вам не дозволять, оскільки на ці посади беруть тільки осіб з німецьким громадянством. Грамотних правознавців дуже потребує сфера бізнесу, а також юридичні компанії. Працюючи юристом, ви можете отримувати до 6.700 євро в місяць, при цьому у відділі великої міжнародному канцелярії ця сума збільшується пропорційно Вашому досвіду успішного ведення справ. Випускники-юристи у великих міжнародних компаніях можуть заробляти і до 100 000 євро в рік (брутто), в різних фондах і об'єднаннях - значно менше. Багато юристів відкривають приватні практики і спеціалізуються на консалтингових послугах у сфері страхування і податків, працюючи на приватних осіб і для малого бізнесу.

Економісти

Робота економіста і бухгалтера пов'язана з великою відповідальністю, а багато німецьких компаній потребують саме таких фахівців і готові гідно оплачувати їх працю. Наприклад, річна зарплата економіста досягає 65 000 євро. Такщо шанси на працевлаштування представників цих професій виглядають непогано. Найприбутковіші професії в цій сфері - фінансист, інвестор, податковий консультант, завідуючий банківською філією, фонд-менеджер, аудитор, консультант. Їх середня місячна зарплата складає солідні 4900 євро. Що стосується стартових зарплат, то навіть на початкових етапах кар'єри професія консультанта відноситься до високооплачуваних. Молодий фахівець-консультант отримує в середньому 3700 євро в місяць.

Пілоти

Насамперед, це літаки, а також відмінне здоров'я, бездоганне знання англійської мови і проживання в радіусі 50 км від аеропорту. Пілоти цивільної і комерційної авіації отримують непогані суми на свій рахунок до кінця місяця, залежно від авіакомпанії, досвіду роботи і дистанції. Початкуючі пілоти літають, як правило, усередині Європи, а після певної кількості годин, тренувань і складання іспитів на новий рівень, пілоти допускаються на середні і потім на довгі дистанції. На початковому етапі кар'єри можна розраховувати на платню в 7.000-10.000 євро (брутто), з можливим зростанням до 15.000 на посаді капітана. Стюардеси і cabin crew отримують від 1200-2500 євро в місяць в перші шість місяців роботи.

Вчителі

Вчителі в гімназії можуть заробляти до 4.000-5.000 євро в місяць, тоді як їх колеги в звичайних школах отримуватимуть 1.200-2.500 євро. Окрема категорія - викладачі внз, які, як правило, мають вчений ступінь, відповідно, і велику зарплату. Учителем в гімназії бути престижно і надійно, а ось викладати іноземну мову на курсах не так вже і прибутково. 

Забронюйте безкоштовний урок нінецької вже сьогодні - обирайте на нашому сайті курси або репетитора! 

Йде набір до групи в інших мовних школах
  • Вже 46 записалися на безкоштовний урок за допомогою платформи guidelang.com.ua